На сайти регіональних представництв Національної поліції невідомі здійснили хакерську атаку. На кількох з них опублікували фейки про смерть військових США та викид радіації з АЕС.

Читайте Знай в Google News!

Сайт Нацполіції України тимчасово не працює. Наразі не працюють сайти також НПУ у Києві, Сумах, Черкасах, Одесі, Житомирі.

"Сьогодні об 11:45 зафіксовано несанкціоноване втручання в роботу офіційного вебсайту Нацполіції. Через це на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції було поширено недостовірну інформацію. Сайт Національної поліції України тимчасово вимкнений. Наші спеціалісти працюють над усуненням несправностей. Просимо вибачення за тимчасові незручності!" – сказано в повідомленні.

Викид на АЕС

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На офіційному вебсайті Вараської міської ради розмістили фейк про те, що у місті буде введено надзвичайний стан через нібито викид на Рівненській АЕС.

"Сьогодні відбулося несанкціоноване втручання в роботу офіційного вебсайту Вараської міської ради, внаслідок чого на сайті розміщено недостовірну інформацію. Про подію повідомлено правоохоронні органи, які зараз встановлюють усі обставини події", – сказано на сторінці у Facebook Вараської міської ради та її виконавчого комітету.

Загибель трьох військових на Яворівському полігоні

На сайті Нацполіції Львівщини також опублікували інформацію про загибель трьох військових на Яворівському полігоні, що не відповідає дійсності. Окрім того, про хакерську атаку на сайт повідомила поліція Рівного. Про публікацію неправдивих новин на сайтах НПУ повідомляють також правоохоронці Миколаєва.

Загибель військових американців

Так, на сайті Головного управління НПУ в Херсонській області опублікували фейк про те, що поліція нібито з’ясовує обставини загибелі американських військових радників. Однак, як повідомили на Facebook-сторінці відділу комунікації поліції Херсонщини, така інформація не відповідає дійсності.

Наразі спеціалісти працюють над усуненням несправностей.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський згадав старі лозуги про "посадки навесні", українці скептично усміхнулися: "Текст із "Розсміши коміка"? Вова, навіщо..."

Також "Знай.ua" писав, що шахраї спустошують рахунки українців за допомогою мобільних додатків: як повернути гроші