Українські школи можуть відмовитись від 12-бальної шкали оцінювання під час дистанційного навчання. Таку можливість визначено у законі про повну загальну середню освіту.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

У документі зазначається, що освітні заклади можуть оцінювати учнів за власною шкалою. Однак згодом ця шкала має бути переведена у бали.

Навчання у школі, фото: pixabay.com
Навчання у школі, фото: pixabay.com

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Згідно із частиною четвертою статті 17 Закону за вибором закладу освіти оцінювання може здійснюватися за власною шкалою оцінювання результатів навчання учнів. У разі запровадження закладом освіти власної шкали оцінювання результатів навчання учнів ним мають бути визначені правила переведення до системи оцінювання, визначеної законодавством. З огляду на зазначене МОН не рекомендує застосовувати шкалу «зараховано»/«не зараховано» до тематичного (семестрового, річного) оцінювання предметів інваріантної складової." МОН

Таке оцінювання вчителі можуть використовувати для предметів "Фізична культура", "Трудове навчання", "Образотворче мистецтво", "Музичне мистецтво", "Основи здоров’я" та інших окремих предметів варіативної складової.

Раніше МОН рекомендували школам самостійно вирішувати питання про перенесення канікул з урахуванням епідеміологічної ситуації. Також рекомендується ввести гнучку структуру освітнього процесу. Водночас прем'єр Денис Шмигаль 1 вересня заявив, що батьки самостійно зможуть вибрати форму навчання дітей. За його словами, в Україні можна здобувати середню освіту як у традиційній, так і дистанційній, екстернатній або домашній формі.

Денис Шмигаль, скріншот YouTube
Денис Шмигаль, скріншот YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський згадав старі лозуги про "посадки навесні", українці скептично усміхнулися: "Текст із "Розсміши коміка"? Вова, навіщо..."

Також "Знай.ua" писав, що як розрахувати розмір майбутньої пенсії: у ПФУ розповіли про електронні послуги