Нікотин можна споживати не лише викурюючи щодня сигарети. Виявляється, деякі продукти харчування також містять цю речовину в помірних кількостях. Нікотин необхідний для обміну речовин і виробляється печінкою.

Рослинам нікотин потрібен для захисту від комах і найбільше його в листі, стеблах і насінні тютюну.

Читайте Знай в Google News!

Баклажан

У 10 грамах баклажанів близько 1 мікрограма нікотину. Такий обсяг можна отримати, якщо курити пасивно протягом трьох годин. А одна цигарка з вмістом 1 мг нікотину дорівнює 10 кг баклажанів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Цвітна капуста

У цвітній капусті 3,8 нанограма нікотину в 263,5 грама продукту. Таку дозу ви зможете отримати, якщо побудете в приміщенні з курцем протягом трьох годин.

Паління, скріншот: YouTube
Паління, скріншот: YouTube

Картопля і її шкірка

Найбільше нікотину в м'якоті картоплі. В 1 кг - 15,3 нанограма нікотину. А щоб досягти ефекту пасивного куріння, потрібно з'їсти близько 65,4 грама картоплі.

У шкірці картоплі-4,8 нанограма, тобто треба буде з'їсти 208 грамів картопляних очищень.

Зелені та червоні помідори

У зелених помідорах нікотину більше, ніж в стиглих. Так, зелені томати містять 42,8 нанограма. Тобто для ефекту, що ви пасивно покурили, потрібно всього 23,4 грама таких помідорів.

Стиглі томати ж містять в 10 разів менше нікотину - 4,1 нанограма на 1 кг. Для пасивного куріння потрібно 244 грами стиглих томатів.

Цікаво, що цитрусові гранати, шпинат, брокколі та імбир допоможуть вам, якщо ви кидаєте палити. Ці продукти допомагають виведенню токсинів, зменшують тягу до куріння і відновлюють організм.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, дослідники довели, що чорнослив володіє неймовірними властивостями.

Також "Знай.uа" писав, фахівці Гарвардського університету дійшли висновку, що кето-дієта - це найефективніша система харчування для схуднення.