Український військовий, ветеран російсько-української війни, письменник, блогер і мандрівник Валерій Ананьєв, який прослужив у ЗСУ п'ять років, з них два - в зоні бойових дій на Донбасі, розповів про свою нову пригоду. Виявилося, що українцю вдалося підкорити вулкан Кіліманджаро.

Читайте Знай в Google News!

Валерій розповів, з якими складнощами йому довелося зіткнутися під час подорожі. Про це стало відомо завдяки новій публікації Валерія в мережі Facebook.

Валерій Ананьєв, фото: facebook.com/id.ananiev
Валерій Ананьєв, фото: facebook.com/id.ananiev

"Так трапилось, що Кіліманджаро була першою вершиною в моєму житті, на яку я піднявся. Одразу 6 тисяч метрів і найвища точка материка. Раніше ніколи не відчував гіпоксії, тому очевидно думав, що буде не важко… Бо я ж десантник, йопта! Тож вирішив відмовитись від портерів, і окрім своєї гладкої туші тягнути ще й 20-ти кілограмовий рюкзак. Заодно перевірити спорядження перед піврічною мандрівкою до Північно-Льодовитого океану. Голова тріщала так, наче мільйон маленьких рученяток давили на черепну коробку з середини. Здавалося, що якщо я чхну, голова вибухне, як помідор в мікрохвильовці. Тому старався не чхати і дихати дуже повільно і плавно, як буддистський монах, який прийшов додому і застукав свою дружину в ліжку з іншим монахом, братом Чінчунь.

Впевненою ходою з напіввідкритими очима і слиною стікаючою з рота по підборіддю я дійшов до останнього табору і ми почали штурм вершини. Я наполегливо намагався зрозуміти, що зі мною відбувається, але мій заточений на гуманітарку мозок вперто відмовлявся видавати адекватну відповідь на запит власника. Я тупо не міг рухати ногами. Вірніше, я рухав, але не розумію як. Мене так нудило, наче я знову в 4-му класі і йду зі шкільної столовки. Голова почала тріщати ще більше. Слабкість, нудота, тиск в голові в 45 тищ мільйонів атмосфер. Ось список прекрасних відчуттів, що подарувала мені ця незабутня подорож. Коли піднявся, пустив скупу чоловічу сльозу, впав і вмер… Directed by Kokotyuha. P.S. Лайкніть, якщо вам шкода, що чоловік вмер такою дурною смертю. P.S.S Рюкзак не витримав, порвався.", - написав Валерій.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Публікація Валерія Ананьєва, скріншот: Facebook
Публікація Валерія Ананьєва, скріншот: Facebook

Публікація Валерія Ананьєва, скріншот: Facebook
Публікація Валерія Ананьєва, скріншот: Facebook

Варто також нагадати нашим читачам, що в Дніпрі оплакують бійця ООС Артема Бондаренка, який загинув під час гасіння пожеж на Луганщині. Про скорботну новину розповідає прес-служба Генштабу ООС, а також Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, військові літаки США над Україною: у Пентагоні пояснили, чому їх бомбардувальники прилітали до Криму.

Як повідомляв Знай.uа, над пляжами Кирилівки кружляють військові вертольоти, туристи в паніці- " хто тут без маски?".

Знай.uа писав, у Франківську десятки випускників-медиків мріють про фронт: "рятувати військових-найвища місія".