Сьогодні Кабінет Міністрів України схвалив законопроект «Про запобігання, зменшення та контроль промислового забруднення», розроблений Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України під керівництвом Роман Абрамовський.

Законопроект передбачає впровадження інтегрованого дозволу для великих підприємств, які є найбільшими забруднювачами довкілля. Інтегрований дозвіл встановлюватиме вимоги до обсягів забруднення та необхідних заходів для зменшення впливу підприємств на довкілля.

Він охоплюватиме вимоги до викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, спецводокористування та управління відходами. Отримання такого дозволу найбільшими забруднювачами стане обов’язковим.

Законом буде впроваджено електронну систему видачі інтегрованих дозволів.

Суб’єкти господарювання будуть зобов’язані здійснювати моніторинг викидів та щорічно звітуватимуть про дотримання умов інтегрованого дозволу. Якщо ці умови порушуватимуться, дозвіл може бути анульований. А це означає, що робота підприємства буде зупинена до виконання законних вимог держави.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Прийняття законопроекту встановлює чіткі процедури контролю за промисловим забрудненням в нашій країні та стимулюватиме підприємства до масштабного оновлення.

В свою чергу, Державна екологічна інспекція України докладе всіх зусиль для ефективного контролю за підприємствами-забруднювачами.