Зловмисники, використовуючи хитру схему, перевели в готівку з банківських карт українців понад 1,5 мільйона гривень. Як встановили правоохоронці, шахраї за допомогою скімінгових пристроїв робили дублікати банківських карт, після чого знімали з них гроші. Про це повідомляє пресслужба МВС.

У цієї справи виявилося відразу п'ять фігурантів, які робили спеціальні скімінгові пристрої для зчитування карток. Ці пристрої копіювали дані, нанесені на магнітну стрічку карт - злочинці встановлювали їх в намет картоприймача банкоматів. Крім того, шахраї навіть встановлювали свої крихітні камери, які знімали клавіатуру банкоматів. Надалі учасники угруповання виготовляли дублікати карток, за якими провели близько 4 тисяч операцій переведення в готівку.

За попередніми даними, шахраї перевели в готівку понад 1,5 мільйона гривень. Правоохоронці провели майже десяток обшуків за місцем проживання фігурантів, де вилучили речові докази. Учасникам угруповання повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200, ст. 231, ч. 3 ст. 359, ч. 2 ст. 361 та ч. 4 ст. 190 КК.

Шахрай розробив цілу схему по зняттю грошей з картки, скріншот
Шахрай розробив цілу схему по зняттю грошей з картки, скріншот

Нагадавши, фейки про загибель військових і радіоактивні викиди заполонили Україну - хакери зламали державні сайти

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Google видаляє популярні розширення для браузера Chrome, обійдуться без шахраїв.

Також портал "Знай.ua" писав, що киянин нарвався на самого нахабного шахрая.