Зловмисники, використовуючи хитру схему, перевели в готівку з банківських карт українців понад 1,5 мільйона гривень. Як встановили правоохоронці, шахраї за допомогою скімінгових пристроїв робили дублікати банківських карт, після чого знімали з них гроші. Про це повідомляє пресслужба МВС.

У цієї справи виявилося відразу п'ять фігурантів, які робили спеціальні скімінгові пристрої для зчитування карток. Ці пристрої копіювали дані, нанесені на магнітну стрічку карт - злочинці встановлювали їх в намет картоприймача банкоматів. Крім того, шахраї навіть встановлювали свої крихітні камери, які знімали клавіатуру банкоматів. Надалі учасники угруповання виготовляли дублікати карток, за якими провели близько 4 тисяч операцій переведення в готівку.

За попередніми даними, шахраї перевели в готівку понад 1,5 мільйона гривень. Правоохоронці провели майже десяток обшуків за місцем проживання фігурантів, де вилучили речові докази. Учасникам угруповання повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200, ст. 231, ч. 3 ст. 359, ч. 2 ст. 361 та ч. 4 ст. 190 КК.

Шахрай розробив цілу схему по зняттю грошей з картки, скріншот
Шахрай розробив цілу схему по зняттю грошей з картки, скріншот

Нагадавши, фейки про загибель військових і радіоактивні викиди заполонили Україну - хакери зламали державні сайти

Популярні новини зараз
Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней" Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Google видаляє популярні розширення для браузера Chrome, обійдуться без шахраїв.

Також портал "Знай.ua" писав, що киянин нарвався на самого нахабного шахрая.