З великим болем в душі нагадаємо нашим читачам, що в п'ятницю, 25 вересня, в районі міста Чугуїв впав літак, на якому виконували навчальний політ курсанти Харківського університету Повітряних сил України. Події відбувалися ввечері, приблизно о 20.45.

Читайте Знай в Google News!

Українські рятувальники ДСНС повідомляють, що літак впав на відстані приблизно 2 км від військового аеропорту і загорівся. А ось голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив журналістам, що пілот літака Ан-26 передавав повідомлення про відмову лівого двигуна.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Було повідомлення від пілота, що відмовив лівий мотор, як я розумію... Що сталося потім - теж незрозуміло, це встановлюватиме слідство", - розповів журналістам губернатор Олексій Кучер.

На думку губернатора, відмова одного з двигунів - це проблема, з якою досвідчений пілот здатний впоратися. Льотчиків на тренувальних заняттях спеціально навчають посадці при відмові одного з двигунів. Питання в тому, що сталося далі.

Трагедія під Чугуєвом, скріншот: YouTube
Трагедія під Чугуєвом, скріншот: YouTube

У соціальних мережах з'явилися перші фотографії курсантів, які загинули в авіакатастрофі під Харковом у Чугуєві. Про це написав журналіст Павло Прядко у Facebook.

Публікація Павла Прядка, скріншот: Facebook
Публікація Павла Прядка, скріншот: Facebook

"Студенти вже почали викладати фото загиблих в авіакатастрофі. 133 група. Вічна пам'ять", - йдеться в повідомленні.

У той же час президент Володимир Зеленський вже пообіцяв прибути до Чугуєва, щоб на місці з'ясувати обставини падіння літака.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у катастрофі військового літака в Чугуєві загинуло 22 людини, рятувальники продовжують пошуки.

Як повідомляв Знай.uа, під Харковом впав літак: все у вогні, чути вибухи.

Знай.uа писав, над київським небом засікли військові літаки, відео розлетілося по мережі.