На офіційній сторінці президента України Володимира Зеленського в Telegram був опублікований текст, пов'язаний з учорашньою страшною трагедією-падінням літака Ан-26 біля Чугуєва. Держава втратила 26 своїх гідних синів, 25 загинули на місці і ще один в харківській лікарні, від опіків, несумісних з життям.

Читайте Знай в Google News!

Ще одна людина зараз перебуває на лікуванні. "Молимося за його швидке одужання", - написано в повідомленні. У курсантів і досвідчених військових попереду було все життя і, за словами Володимира Зеленського, ще не одна бойова перемога. І зараз важко підібрати будь-які слова для того, щоб висловити біль від цієї втрати і втішити батьків, дружин і діточок загиблих.

Президентом був підписаний указ про оголошення 26 вересня Дня жалоби, сьогодні вся країна знаходиться в скорботі разом з їхніми сім'ями. Україною має бути забезпечено лікування постраждалого курсанта, і — надати компенсацію тим, хто втратив близьких. "Україна не забуває своїх героїв. Наполягаю на тому, щоб причини цієї авіакатастрофи були оперативно з'ясовані, а розслідування було об'єктивним і неупередженим", — підсумував президент у зверненні.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "Відмова двигуна, особи загиблих і останнє повідомлення": з'явилися нові деталі трагедії під Чугуєвом з юними курсантами.

Як повідомляв "Знай.ua", дивом врятований під Чугуєвом боєць загинув, Зеленський терміново примчав до Харкова.

Знай.ua писав, 800 годин, 10 злетів і посадок-стали відомі останні слова пілота АН-26, який розбився в Чугуєві.