У Китаї розпочали програму екстреної вакцинації проти Covid-19, не дочекавшись остаточного завершення випробувань вакцини. У повідомленні йдеться, що влада Китаю прийняла рішення вводити експериментальні вакцини проти коронавірусу сотням тисяч людей з липня в рамках програми екстреного використання, схваленої Урядом Китаю, до того, як безпека і ефективність препарату були повністю підтверджені клінічними випробуваннями.

Читайте Знай в Google News!

Вакцинація в Україні, фото: depositphotos.com
Вакцинація в Україні, фото: depositphotos.com

Деякі експерти та розробники вакцин на Заході застерігають від передчасної авторизації вакцин проти коронавірусу до завершення останніх етапів випробувань.

План випробувань вакцини

Чжен Чжунвей, співробітник Національної комісії охорони Здоров'я Китаю, заявив, що Кабінет Міністрів Китаю, Державна рада, схвалив план випробувань для екстреного використання вакцини Covid-19 в кінці червня.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Після затвердження ми зв'язалися та поінформували відповідних представників Офісу ВООЗ у Китаї та отримали розуміння та підтримку ВООЗ", - сказав він на прес-конференції.

ВООЗ

У ВООЗ зауважили, що Китай відповідно до своїх національних правил і законодавства володіє автономією у видачі дозволів на використання в надзвичайних ситуаціях будь-яких продуктів для здоров'я.

Зараз 11 вакцин проходять клінічні випробування і чотири знаходяться у випробуваннях по фазі 3. За даними ВООЗ, у світі проходять випробування на людях 38 вакцин, дев'ять з яких досягли останньої стадії тестування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус повертається — у Китаї почалася друга хвиля cоvid-19.

Як повідомляв Знай. ua, Моз анонсував масову вакцинацію.

Також Знай. ua писав, що в Україні за добу 375 нових хворих коронавірусом, 17 померли.