З 1 жовтня в Україні починає діяти правило, яке зобов'язує водіїв рухатися поза населеними пунктами з включеним ближнім світлом фар або запаленими ходовими вогнями.

Читайте Знай в Google News!

Відповідно до пункту 9.8 Правил дорожнього руху України, з 1 жовтня по 1 травня всі механічні транспортні засоби за межами населених пунктів повинні рухатися з увімкненими пристроями освітлення.

Окремо зазначимо, що ця норма вимагає вмикати фари й удень.

За ігнорування цього правила водіям загрожує штраф в розмірі від 425 до 510 гривень (ч. 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Автомобіль, скріншот
Автомобіль, скріншот

Також нагадаємо, що з 1 червня в Україні запрацювала система автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР. Камери були встановлені в Києві та на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

Однак через два місяці роботи багато водіїв зіткнулися з проблемами: деякі давно продали автомобіль "по техпаспорту", комусь система послала штраф помилково, а деякі водії сплатили, але повідомлення про штраф не зникає.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Щоб не пропустити "лист щастя": як перевірити і сплатити штраф за порушення ПДР

Як повідомляє портал "Знай.uа", Українців у поштових скриньках чекає "лист щастя", - влада жбурнула в обличчя новий податок