Священику з Івано-Франківської області погрожували"закатати в чорнозем" служителя Української Православної церкви. Поліція почала розслідування погроз після звернення священика.

Читайте Знай в Google News!

Погрози у соцмережі почались із листування в Facebook між кліриком УПЦ Павлом білим і настоятелем одного з храмів ПЦУ в Коломийській єпархії Івано-Франківської області Петром Соколовським.

Священик ПЦУ, який проживає у Верховині, зі слів свого колеги, почав йому погрожувати в соцмережі і написав страшні речі.

"Не дуже виступай на нашій землі, а то станеш не дуже білим від чорнозему", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Служитель Андріїво-Володимирського храму УПЦ Павло Білий серйозно сприйняв ці погрози, зробив скріншоти листування і звернувся з заявою до правоохоронних органів.

За інформацією джерел Страни в Нацполіції, у своїй заяві священик Білий вказав, що погрози розправою від служителя з Верховини приходили йому у вигляді повідомлень в месенджер в Facebook на особистий телефон.

Наразі поліція завела кримінальне провадження за ч.1 ст. 129 КК України - Погроза вбивством, санкція цієї статті передбачає покарання до 2 років обмеження волі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Франківщині помер легендарний лікар - допоміг Феміді розкрити сотні моторошних злочинів.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що лікарі розповіли про стан Філарета, православних закликали молитися за 91-річного патріарха: "Просимо Господа..."

Також портал "Знай.ua" писав, що ПЦУ побудує монастир на вершині гори під Львовом - ближче до Бога.