В Україні можуть виникнути проблеми з виплатами пенсій до кінця 2020 року. Повідомляється, що бюджет Пенсійного фонду знаходиться в дефіциті, а заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску вже перевалила за 20,5 мільярдів гривень.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомила прес-служба Комітету Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

"Бюджет Фонду залишається дефіцитним. У 2021 році видатки державного бюджету на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок і підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, і дефіцит коштів Пенсійного фонду складуть 203,8 мільярдів гривень", - повідомила голова профільного комітету парламенту Галина Третьякова.

При цьому уряд не в змозі дати фонду позики в кінці бюджетного періоду, тому що вже на 1 вересня сума заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску становила 20,5 млрд грн. І тоді у Фонду можуть виникнути ризики, пов'язані з виплатою пенсій.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"На пенсійні виплати спрямовано 1,7 мільярда гривень. Забезпечено фінансування пенсій вересня на загальну суму 35,1 мільярда гривень, що становить 88,9% потреби Місяця", - сказано в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, перерахунок пенсій 2021, які категорії отримають більше і на скільки.

Як повідомляв Знай. ua, пенсійна реформа, Лазебна пояснила, як працюватиме накопичувальна система в Україні.

Також Знай. ua писав, що пенсії зміняться вже в 2021, Лазебная розповіла, чого чекати.