За його словами, підписаний президентом України Володимиром Зеленським закон № 810-IX, який передбачає скорочення зелених тарифів і забезпечення виплат за зелену електроенергію, повинен виконуватися.

"Ну, президент сказав, що треба платити, абсолютно справедливо сказав. Зараз зареєстрували закон. Треба випустити внутрішні облігації позики і через транш бюджету, через щось фінансувати поступово»,-сказав Саакашвілі в ефірі каналу «Україна 24».

При цьому він підкреслив, що така ситуація відбувається через те, що реформа ринку електроенергії не була доведена до кінця і це створило проблеми з фінансовими розрахунками, в тому числі з виробниками зеленої електроенергії.

Нагадаємо, депутати фракції "Слуга народу «Юрій Кузбіт, Богдан Торохтій та Максим Заремський зареєстрували у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до Закону» Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо підтримки виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії" (№4151). Законопроектом пропонується випустити ОВДП на 19,6 мільярдів для погашення в четвертому кварталі 2020 року боргу перед виробниками "зеленої" енергетики.

Після випуску ОВДП гроші будуть передані в якості субсидії НЕК "Укренерго", щоб ця компанія змогла погасити свій борг перед ДП" гарантований покупець", а та – перед виробниками електроенергії з ВДЕ.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Поправками до Закону" Про альтернативні джерела енергії "від липня цього року встановлено, що уряд передбачає в держбюджеті витрати на фінансову підтримку" гарантованого покупця " для оплати електроенергії з ВДЕ в розмірі не менше 20% прогнозного вироблення такої електроенергії на відповідний рік.

10 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна реалізувала положення Меморандуму між Кабінетом Міністрів та іноземними інвесторами у відновлювану енергетику щодо скорочення "зелених" тарифів для сонячних і вітрових станцій, що зменшило фінансові витрати на "зелену" енергетику.