У зв'язку з проведенням місцевих виборів, в Україні можуть змінити дати шкільних оссених канінул. Ця подія припадає на 25 Жовтня, тому дітей, ймовірно, відправлять додому на кілька днів раніше — 22 жовтня. Отже, канікули стануть трохи довшими. Про це заявив виконуючий обов'язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Читайте Знай в Google News!

У жовтні 2020 року передбачені тижневі осінні канікули для школярів. Це зроблено відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України. І попередньо діти повинні були відпочивати з 26 жовтня по 1 листопада.

Зараз же Сергій Шкарлет, на прес-конференції в Кривому Розі заявив про зміну звичного графіка шкільних канікул, який має лише рекомендаційний характер. Так як, за словами чиновника, школи в Україні зараз мають повну автономію в організації навчального процесу і самостійно вирішують про графік канікул.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Однак, в той же час, освітні департаменти в регіонах попросили "синхронізувати дати канікул з голосуванням", у зв'язку з проведенням місцевих виборів і розміщенням дільниць і комісій в приміщеннях шкіл. Шкарлет рекомендував почати канікули не пізніше, ніж ніж за два дні до виборів і при цьому, завершити не пізніше, ніж через три. "Я дуже сподіваюся, що навчальні заклади прислухаються до рекомендацій департаменту і МОН", — заявив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус відібрав зимові канікули у франківських школярів.

Як повідомляв "Знай.ua", Верещук попалася на брехню про метро на Троєщину, в мережі регочуть: "Пройшло всього пару тижнів"

Знай.ua писав, рак вкрав дитинство у маленького янголятка, дивиться у вікно і хоче до дітей- " Врятуйте Софію"