В окупованому Російською Федерацією Криму прийшли до рішення викуповувати колодязі і свердловини в зневоднених селах. Про це заявив "глава" окупованого півострова Сергій Аксьонов, про що повідомляє видання "Нова газета". При цьому, людям готові погрожувати "прокуратурою", якщо вони не будуть погоджуватися.

Читайте Знай в Google News!

На нараді з водопостачання в Криму, він заявив, що вода є стратегічною сировиною, а водопостачання — спільна справа. "І вода - всіх, не чиясь власність", - доповнив він. При цьому, повідомив про необхідність прийняття рішень про примусовий викуп, так як зараз води не вистачає всім і по-іншому не вийде.

На цьому засіданні чиновники також заявили про проблеми з водою в Сімферопольському, Ялтинському і Бахчисарайському районах. Тисячі місцевих жителів протягом вихідних подали скарги про недотримання графіка постачання води або про постачання рідини жовто-коричневого кольору. У деяких районах води не було до шести діб.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Північно-Кримський канал забезпечував до 85% потреб Криму в прісній воді до моменту, поки Україна не перекрила його 26 квітня 2014 року з офіційної причини — окупаційна російська влада використовувала воду безкоштовно, не уклавши договір з Держводагенство. Борги сягнули понад мільйон гривень.

За словами Сергія Аксеонова, 2020 рік для Автономної Республіки Крим виявився найбільш посушливим за останні півтора століття. 24 серпня воду вирішили відключати в житлових будинках, а у вересні ввели лише денне надходження води.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Поклонська з "сухого" Криму поринула в крайність: "Турчинова — стратити, а Порошенка — на каторгу..."

Як повідомляв "Знай.ua", головні новини за 28 вересня: нова версія трагедії в Чугуєві, оновлення карантину, і відмова від гривні.

Знай.ua писав, погляд зсередини: що насправді відбувається в Нагірному Карабасі між Азербайджаном і Вірменією.