Про це повідомив екс-директор з розвитку бізнесу АТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев в інтерв'ю РБК-Україна.

«У липні 2018 року була сформована Наглядова рада. У листопаді 2018 року з'явилися представники Банку «Кредит-Дніпро», голова правління з заступником. Мене запросив з цього приводу Кравцов, як фінансового директора. Була проведена бесіда, щоб розширити співпрацю з цим банком, тобто, поступово перевести туди обороти компанії. А потім промоніторив показники банку і виявилося, що він в досить сумнівному стані, навіть на міжбанку йому інші банки ліміти не відкривали», - розповів Рязанцев.

За словами Рязанцева, за його рекомендацією керівництвом УЗ було прийнято рішення не розширювати співпрацю з банком. На його думку, лобіював цю ідею член наглядової ради УЗ Андерс Ослунд, який також був членом наглядової ради Банку «Кредит-Дніпро».

"Звичайно, банк, який контролюється Пінчуком, приходив не просто так. І хто міг його лобіювати як не член Наглядової ради УЗ Андерс Ослунд, який був також членом Наглядової ради цього банку. Тоді активно говорили про пошук власником покупця на цей банк, а з таким активом як клієнт Укрзалізниця ціна була б іншою, та й від операційної діяльності доходи були б солідні», - вважає Рязанцев.

Нагадаємо, раніше політолог Ростислав Балабан заявив, що наглядова рада «Укрзалізниці» неефективна. На його думку, наглядові ради не виконали ту місію, яка на них покладалася, і їх потрібно ліквідувати і продумати інший - зрозумілий і прозорий механізм.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще