Освітній омбудсмен України Сергій Горбачов повідомив, що школярів, помічених в систематичному цькуванню своїх товаришів по навчанню (так званим булінгом), будуть ставити на профілактичний облік в підрозділах ювенальної превенції Національної поліції.

Зараз шкільне цькування є адміністративним правопорушенням, прописаним в четвертій частині статті 173 Кодексу про адміністративні правопорушення України. Тепер же копія судового рішення у такій справі стає достатньою підставою для постановки дитини чи підлітка на профілактичний облік.

Після цього співробітники поліції займуться роботою з ним. Не рідше одного разу на місяць школяреві чекають виховні бесіди, як і його батькам, ювенальні поліцейські стануть відвідувати його житло і з'ясовувати умови, які могли спонукати його до булінгу. Крім того, для кожного з них буде складено індивідуальний план заходів.

Якщо неповнолітній протягом року жодного разу не буде помічений в будь-чиєї цькування, то його знімуть з обліку.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадуємо, що, хоча поняття булінг часто має в собі фізичне насильство, але зовсім не зводиться до нього. Не меншу роль відіграє насильство психологічне. Так чи інакше, мета булінгу полягає в тому, щоб принизити та залякати когось. Іноді школярі труять один одного в індивідуальному порядку, але частіше це робиться компанією, а то і цілім класом.

В Україні діє закон «Про протидію булінгу».

У нашій країні ведеться просвітницька робота з учнями та вчителями, присвячена тому, яку шкоду приносить шкільне цькування і як з ним боротися.

Також стало відомо, які форми воно може приймати.