30 вересня православні християни, які користуються Новоюліанським календарем, відзначають День пам'яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та Софії. Також в цей день жінки з цими іменами відзначають свій день янгола.

Про прикмети, пов'язані зі святом, розповідає українське видання Інформатор.

Свято бере свій початок ще з кінця другого століття, під час правління римського імператора Адріана. У Римі жила благочестива вдова Софія, у якій було три дочки: Віра, Надія і Любов. Софія була глибоко віруючою християнкою і виховала своїх дочок в любові до Бога. Той час у Римській імперії та у столиці зокрема Він силою змушував матір і дочок відректися від християнства, але вони виявилися непохитні. Адріан надавав жорстоким тортурам Віру, Надію і Любов, а Софію змушував на це дивитися. Але результатів це не дало, і тоді жорстокий імператор наказав публічно стратити дівчаток. Софія поховала своїх дітей за християнськими звичаями і через три дні Господь прийняв і її душу на небеса.

У народі вважається, що святі Віра, Надія, Любов та Софія є покровителька жінок в домашніх справах.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

День Віри, Надії і Любові: чого не можна робити в свято

Також в цей день жінки ходили до церкви і купували три свічки: дві ставили в церкві, а одну відносили додому. Цю свічку ставили на ніч в коровай, 40 раз читали над ним молитву, а вранці годували всіх членів сім'ї.

День Віри, Надії, Любові та Софії в народі вважається поганим днем. Жінкам не можна займатися домашніми справами. Вважалося, що молитви в це свято виліковують жіночі хвороби. Також на цей день не призначають вінчання або заручини.