У середу, 30 вересня, останній день, коли в обороті залишаються монети номіналом в 25 копійок і банкноти 1992 року випуску. Про це розповіли в прес-службі НБУ.

Читайте Знай в Google News!

Відомо, що розплатитися в магазинах і кафе з 1 жовтня монетою в 25 копійок буде не можна, проте обміняти їх в будь-якому відділенні банку можна буде ще протягом трьох років. При цьому до 30 вересня 2021 року можна здати їх в усі банки, а до 30 Вересня 2023 року – в НБУ, Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль, ПУМБ.

Також з 1 жовтня не можна буде розплатитися всіма банкнотами зразка до 2003 року, їх також можна обміняти в банку.

НБУ збирається виводити з обігу старі банкноти 1 і 2 грн і монету номіналом 1 грн, які ввели в 1996 році. Зараз таких банкнот лише 2% і ними майже не користуються.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Крім того, зміни повинні спростити розрахунки і підвищити якість готівки в обігу.

Безкоштовно і без обмежень можна обміняти монети і банкноти, зазначені вище, на банкноти і монети інших номіналів протягом наступних трьох років:

- у всіх українських банках - протягом одного року з дати вилучення їх з обігу-до 30 вересня 2021 року включно;

- у Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль, ПУМБ) – протягом трьох років з дати вилучення їх з обігу-до 30 Вересня 2023 року включно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, НБУ виводить з обігу популярну монету, раніше за неї купували коробок сірників.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні частину грошей перестануть приймати в магазинах і кафе, як діяти з 1 жовтня.

Також Знай. ua писав, що в Україні зникнуть 25 копійок і старі банкноти, часу в обріз, куди подіти накопичене.