Російські ЗМІ показали літак ВСУ з українською символікою у своїй новині. Таким чином зганьбився один з головних російських пропагандистських ресурсів РИА Новости, розмістивши фото українського літака-винищувача Су-27.

Читайте Знай в Google News!

Ресурс вирішив проілюструвати новину про нібито перехоплення у небі над Балтійським морем натовських літаків, але прогадав з фото. У Twitter російських ЗМІ з'явився знімок Су-27 в якості ілюстрації, але очевидно редактори не помітили тризуб на хвості літака.

Скріншот: Твіттер
Скріншот: Твіттер

"Російський Су-27 перехопив літаки НАТО над Балтійським морем", - підписано новину.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Згодом цей допис було видалено. Помилка російських пропагандистів викликала чималий ажіотаж і стала об'єктом в'їдливих коментарів.

Щодо самої події, російські ЗМІ повідомили про те, що російський винищувач Су-27 перехопив над акваторією Балтійського моря два патрульні літаки США і Німеччини. Про це повідомив Національний центр управління обороною РФ. В понеділок, 28 вересня, радіолокаційні станції Росії засікли дві повітряні цілі, які наближалися до території РФ. Для їх розпізнавання в повітря піднявся черговий винищувач Су-27.

Екіпаж російського винищувача упізнав їх як літаки базової патрульної авіації Р-8А Poseidon ВМС США і Р-3С Orion ВМС Німеччини. Су-27 супроводжував іноземні військові літаки над акваторією Балтійського моря. У відомстві підкреслили, що після розвороту Р-8А Poseidon і Р-3С Orion від російського кордону, Су-27 повернувся на аеродром базування.

Скріншот: російські ЗМІ
Скріншот: російські ЗМІ

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", лідерка "Голосу" Кіра Рудик підхопила Covid-19: політикиня розповіла про симптоми

Також "Знай.ua" писав, що у Луценка рак: закінчився черговий етап лікування