Перший у світі пацієнт з ВІЛ, якому вдалося досягти ремісії після пересадки кісткового мозку, Тімоті Рей Браун пішов з життя. Чоловік помер у Каліфорнії від лейкемії. Рецидив раку крові стався через 12 років після лікування.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки публікації партнера Брауна Тіма Хоффгена в мережі Facebook.

Публікація партнера Брауна Тіма Хоффгена, скріншот: Facebook
Публікація партнера Брауна Тіма Хоффгена, скріншот: Facebook

"З сумом повідомляю, що Тімоті помер сьогодні вдень поруч зі мною і друзями, після 5-місячної битви з лейкемією", - зазначив Хоффген.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У нього виявили ВІЛ в 1997 році, коли він приїхав працювати перекладачем до Берліну, звідси і умовна назва ㅡ "Берлінський пацієнт". А в 2006 році у Брауна виявили лейкемію. Лікарі пересадили йому кістковий мозок, який мав властивість рідкісної природної стійкості до вірусу. Ця операція також повинна була допомогти перемогти рак.

Протягом 12 років вважалося, що він вилікував лейкемію та ВІЛ-інфекцію. Однак кілька днів тому Браун заявив, що рак повернувся і поширився по організму. Він лікувався в хоспісі в Каліфорнії.

Чоловік не шкодував, що йому зробили пересадку кісткового мозку, і заявляв, що це дало поштовх надалі працювати над лікуванням ВІЛ. Пересадка кісткового мозку допомогла ще одному пацієнту з ВІЛ ㅡ Адаму Кастіллехо, відомому як "Лондонський пацієнт". Зараз аналізи не виявляють ВІЛ-інфекцію в його крові.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, порада доктора "чайним душам" - скільки чаю можна пити без шкоди.

Як повідомляв Знай.uа, чи існують щеплення від алергії, і як визначити подразник: відповідь лікаря.

Знай.uа писав, скинути зайву вагу можна без складних дієт - метод для схуднення і здоров'я.