Відсьогодні, 1 жовтня, в Україні набуває чинності важливе правило для водіїв. Вони повинні їздити з увімкненими фарами на авто. Це правило діє на дорогах поза межами населених пунктів.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

"Вже з 1 жовтня по 1 травня на дорогах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні або ближнє світло фар. Дбайте про безпеку і будьте відповідальними", - йдеться в повідомленні.

Водії, скріншот: YouTube
Водії, скріншот: YouTube

Такі норми в українському законодавстві, пов'язані з необхідністю додаткового позначення авто в умовах недостатньої видимості, зокрема в осінньо-зимовий період. За порушення вимоги водіям доведеться заплатити штраф у розмірі від 425 до 510 гривень (ч. 2 статті 122 КУпАП).

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Варто нагадати, 1 червня в Києві запрацювала система автофіксації порушень правил дорожнього руху, правопорушення у столиці фіксують 20 камер. Проте у МВС хочуть запровадити мережу приватних відеокамер в державну систему. Відомство розраховує таким чином значно знизити рівень вуличної злочинності.

Добіг кінця вересень і дощем він прямо-таки натякає: на порозі жовтень 🍁 Всі водії знають важливе правило: вже з 1...

Geplaatst door Національна поліція України op Woensdag 30 september 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", лідерка "Голосу" Кіра Рудик підхопила Covid-19: політикиня розповіла про симптоми

Також "Знай.ua" писав, що у Луценка рак: закінчився черговий етап лікування