Жахлива авіакатастрофа у Чугуєві забрала життя 26 людей. Як відомо, розбився літак Ан - 26 Повітряних сил Збройних сил України. У числі загиблих був і 28-річний штурман Олексій Остапенко. В даний момент його дружина Олена і донька Ліза в дуже скрутному становищі, після загибелі глави сім'ї мати і донька вирішили переїхати до Харкова, до батьків Олени. До цього сім'я жила в Чугуєві.

Читайте Знай в Google News!

За словами Олени, 7-річна Ліза в Чугуєві вчилася в хорошій школі, займалася англійською, ходила на Кембриджські курси. Вони з чоловіком дуже хотіли, щоб дівчинка отримувала гарну освіту і потім вчилася закордоном. У Харкові вони вибрали ліцей "Освіта", так як він знаходиться недалеко від їхнього будинку. Про цю історію пише одне з українських видань.

Олексій Остапенко, фото: РБК
Олексій Остапенко, фото: РБК

Вдова штурмана прийшла до навчального закладу і представилася, вона розповіла про їхню історію. Також вона зазначила, що дівчинці краще вчитися в школі, ніж дивитися вдома на мамині сльози. У ліцеї вдову прийняли недружньо і сказали, що зараз місць немає. До того ж, прийшли вони посеред року.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Олексій Остапенко, фото: РБК
Олексій Остапенко, фото: РБК

"Ну, можна посадити її до кого-небудь на коліна в кутку класу. Вона так це і сказала! Додала, що в законі Про освіту не написано, що вона зобов'язана приймати дітей військових або бійців АТО", – розповіла журналістам вдова загиблого штурмана.

У ліцеї зараз все заперечують. Вони кажуть, що все це фантазії мами дитини і нічого такого вони не говорили. Запевняють, що гімназія переповнена і вони не можуть брати зараз додаткових учнів.

Олена згадує, як важко працював її чоловік Олексій. Йому могли зателефонувати в будь-який час дня і ночі і вона збирала йому сумку з речами. Вони мріяли про другу дитину. Загиблий чоловік добре заробляв, Олена не працювала і мріяла про другого малюка, але життя розпорядилася інакше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, на Львівщині поховали юного земляка, який загинув під Харковом: "Небесний пілот назавжди".

Як повідомляв Знай.uа, у катастрофі під Харковом загинув африканець-лейтенант, який мріяв про звання генерала - віддано служив Україні.

Знай.uа писав, у Харкові студентка покалічилися посеред вулиці: "На голову впало...".