Про це йдеться у відповіді «Укренерго» на запит ICC Ukraine.

«Станом на сьогодні заборгованість учасників ринку зі сплати тарифу на передачу складає близько 2,9 млрд грн (з ПДВ)», – повідомили в компанії «Укренерго».

В «Укренерго» також зазначили, що здійснюють заходи зі стягнення заборгованості з підприємств, зокрема у судовому порядку.

«НЕК «Укренерго» системно веде роботу з учасниками ринку щодо підвищення платіжної дисципліни, в тому числі щодо стягування заборгованості в судовому порядку. Також відповідно до п. 1.7.1. Правил ринку учасник ринку електричної енергії, який має заборгованість по сплаті тарифу на послуги з передачі та диспетчеризації у строк понад 30 календарних днів з дати отримання акту приймання-передачі послуги, набуває статусу «переддефолтний», – зазначається у відповіді в компанії.

Нагадаємо, в серпні 2019 року «Укренерго» не змогло скасувати "пільги" для заводів Коломойського. Зокрема, тоді Апеляційний суд Києва залишив в силі рішення суду попередньої інстанції, який дозволив кільком заводам Ігоря Коломойського працювати з «Укренерго» за "старими" тарифами. Йдеться про Запорізький і Нікопольський феросплавні заводи, а також Дніпроазот, Марганецький і Покровський ГЗК.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

З того часу для них діє тариф Укренерго (57,4 грн/МВт-год) затверджений постановою НКРЕКП №1905 від 12 грудня 2018 року. Для інших учасників ринку в липні 2019 року діяли тарифи, встановлені постановами № 954 та № 955 (347,43 грн/МВт-год і 8,9 грн/МВт-год відповідно).