Український уряд прийняв постанову про нові стандарти базової освіти в Україні. А це означає, що за партами дівчатка і хлопчики проводитимуть 12 років.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню народного депутата України від "Європейської солідарності" Олексія Гончаренка в Telegram-каналі.

Публікація Олексія Гончаренка, скріншот: Telegram
Публікація Олексія Гончаренка, скріншот: Telegram

За словами Гончаренка, Кабмін затвердив "Державний стандарт базової середньої освіти". Так, у ньому визначено вимоги до компетентності та обов'язкових результатів навчання тих, хто здобуває базову середню освіту. Крім того, в документі також вказано загальний обсяг навчання школярів. Крім цього, було також внесено зміни до Держстандарту початкової освіти.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Карантин у школах, фото Politeka
Карантин у школах, фото Politeka

Також відомо, що дату початку шкільних канікул, можливо перенесуть. Причина - проведення місцевих виборів. Як заявив в. о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, школи можуть самі узгодити дати канікул з місцевою владою. Все залежить від того, в якій карантинній зоні знаходиться навчальний заклад.

Крім того міністр дав рекомендації щодо того, коли краще провести канікули, співвідносячи з датою виборів. Цілком можливо, що осінні канікули можуть початися раніше, не з 26 жовтня, як планувалося, а з 22 жовтня. Таким чином діти отримають більше часу для відпочинку - 11 днів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Львові молоду матусю з дітьми "викупали" в калюжі і навіть не вибачилися: "Літають, як сто чортів".

Як повідомляв Знай.uа, у Дніпрі зник 16-річний школяр: "Залишив зловісну записку".

Знай.uа писав, мовчати чоловік, твоє місце на кухні! Школярів на уроці праці змусили вивчити "жіночу роботу".