Професійне міжнародне свято працівників освіти було засновано ЮНЕСКО в 1994 році. Всесвітній день вчителя святкують 5 жовтня.

В Україні День вчителя, згідно з Указом Президента України від 11 вересня 1994 року № 513/93, відзначається в першу неділю жовтня і носить назву «День працівників освіти».

У 2020 році Україна відзначає День вчителя 4 жовтня. У школах святкування зазвичай проходять напередодні в п'ятницю, в 2020 році - 2 жовтня.

У цей день не забудьте привітати своїх вчителів і вручити їм скромний, невеликий подарунок, щоб висловити подяку і оцінити їх працю. Якщо ви не знаєте, що подарувати коханому вчителю, в цій статті ви знайдете підказку!

Крім того, невеликий презент можна зробити вчителю колезі, мамі, дружині, подрузі, дівчині. Подарунок буде приємно отримати і іншим працівникам шкіл і садочків: директору, тренеру, куратору, вихователю.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Подарунок вчителю: дарувати чи не дарувати?

Подарунок на День вчителя
Подарунок на День вчителя: Facebook

Тема подарунків вчителям завжди викликала дискусії і бентежила обидві сторони.

Багато що залежить від ставлення батьків. Подарунок в кінці року не слід розглядати як покарання або нагороду для викладацького складу. Це акт доброї волі, відносини один з одним і форма вираження подяки.

Є батьки і діти, у яких вкоренилася звичка дарувати що-небудь класному керівнику в кінці навчального року або до Дня вчителя. У цьому випадку вони відносяться до даної дії як до обов'язку, необхідності.

Подарунок на День вчителя
Подарунок на День вчителя: Facebook

Щоб не допустити незручності, в якості подарунка можна вибрати корисну для школи річ, яка обійшлася б вам недорого. Наприклад, пізнавальну книгу для всього класу.

Здавалося б, навчальні посібники - це не подарунок вчителю. Але не факт! Книга, на яку у школи немає грошей, і яка може бути корисна для проведення занять, підвищення обізнаності дітей, роз'яснення певних питань, доведеться дуже ДО РЕЧІ.

Позиція вчителів з цього приводу

В першу чергу, варто послухати думку самого вчителя.

Часто можна зустріти викладачів, які ясно дають зрозуміти, що не хочуть ніяких презентів. Якщо хтось голосно заявляє, що він не бажає такого визнання, його думку потрібно поважати.

Подарунок на День вчителя
Подарунок на День вчителя: Facebook

Справа в тому, що навчання наших дітей - прямий обов'язок викладачів, це їхня робота, за яку їм платять. А дорогий подарунок породжує незручну ситуацію. Чим дорожче презент, тим більше «незручним» стає співпрацювати по лінії вчитель-батько. Ціна подарунка не повинно залежати від зусиль вчителя. Хороший викладач завжди викладається на всі 100%. Тому, не бажаючи ставити людину в скрутне становище, можна піднести щось символічне. Вчителю буде приємно отримати що-небудь сентиментальне, забавне або просто недороге.

Подарунки на День вчителя 2020: що купити

Подарунок на День вчителя
Подарунок на День вчителя: Facebook

Ідея часто важливіша за ціну. Маючи це на увазі, ми підготували для вас кілька пропозицій, які не вдарять по кишені батьків і не поставлять вчителя в незручне становище. Невеликий презент, що має безпосереднє відношення до професії, буде цілком доречний.

При виборі подарунка важливо знати викладача як людину, враховувати його темперамент: Спокійний він або енергійний, і т.д. зрештою, у нього є хобі, симпатії і антипатії, він любить певну музику, фільми, той чи інший вид спорту.

Далі пропонуємо вашій увазі ідеї подарунків викладачеві або колегам.

Ручка-автомат - це, безумовно, один з найважливіших атрибутів вчителя. Такий подарунок є безпрограшним варіантом.

Подарунковий сертифікат, наприклад, в книжковий магазин - оригінальний презент, роблячи який, ви не ризикуєте, що він не сподобається. До такого сертифікату варто додати букет квітів або солодощі.

Якщо ми впевнені в смаку своєї вчительки, у вас може виникнути спокуса купити конкретну книгу. Але потрібно заздалегідь з'ясувати, чи немає у неї цієї книги. Як варіант - можна купити колекційну книгу з ілюстраціями, видану обмеженим тиражем.

Години можуть стати хорошим подарунком від усього класу чоловікові-вчителю.

Чайний сервіз - це подарунок від учнів зі смаком, який дуже сподобається жінці-вчителю. Звичайно, рекомендуємо заздалегідь дізнатися про смак одержувача.

Набір пакетованого чаю. На ринку представлений величезний вибір чаїв-чорний, червоний, зелений і навіть білий. Але бажано заздалегідь дізнатися, який чай найбільше подобається вашому вчителю.

Подарунковий набір кави (мелений або в зернах) з чашкою - красивий і нейтральний.

Коробка якісного шоколаду.

Подарунок на День вчителя
Подарунок на День вчителя: Facebook

Подарунковий мильний набір.

Подарунок на День вчителя
Подарунок на День вчителя: Facebook

Кухоль - непідвладний часу простий подарунок. На прилавках магазинів можна знайти величезний вибір кухлів всіляких форм і з написами, створених спеціально до Дня вчителя. Радимо набрати в кухоль трохи солодощів.

Подарунок на День вчителя
Подарунок на День вчителя: Facebook

Кошик або коробка з солодощами (красиві печива, кекси, пряники, цукерки) - відмінний варіант подарунка вчительці початкових класів. Перш за все, це простий і ні до чого не зобов'язує подарунок. Зрештою, хто не любить шоколад?

Подарунок на День вчителя
Подарунок на День вчителя: Facebook

Подарунок на День вчителя
Подарунок на День вчителя: Facebook

Футляр для окулярів - щоб даний аксесуар, необхідний для перевірки домашніх завдань, не пошкодився.

Пір'яна ручка + чорнило + міні-пенал - елегантний незвичайний набір, який поміститься в сумочку.

Елегантний настільний органайзер з дерева - вижити в шкільних джунглях може тільки організований вчитель. Порядок і гарний вигляд робочого столу завжди полегшують роботу.

Термокружка - вчителю буде приємно завжди мати під рукою гарячий чай або каву.

Диски з розслаблюючою музикою від відомих композиторів.

Ідеальний спосіб привітати з Днем вчителя-подарувати книгу, присвячену цікавим фактам про дану професію.

Лазерна указка - справжній помічник вчителя в роботі. Такий цікавий інструмент допоможе дітям молодших класів легко зосередитися на обговорюваній темі.

Ідея оригінальних і унікальних презентів

Вчителю можна подарувати і символічний подарунок.

Футболка з написом "Супер вчитель»," найкращий вчитель " - ще один хороший варіант. Такий прикольний подарунок відмінно буде поєднуватися з набором цукерок.

Рамка з фото клас - сентиментальний подарунок, який поверне спогади про минуле. В цьому випадку про промаху мови не може йти. Такий подарунок від учня сподобається будь-якому викладачеві. Важливо, щоб в рамці була ваша фотографія з учителем / репетитором.

Смачний торт або солодкий рулет, зроблений одним з батьків, або інші домашні солодощі.

Подарунок на День вчителя
Подарунок на День вчителя: Facebook

Квіти - достатньо одного букета від усього класу / групи, А ще краще - горшкових, наприклад, красивих орхідей.

Подарунок на День вчителя
Подарунок на День вчителя: Facebook

Креативний подарунок вчителю можна зробити і своїми руками з паперу. Приклади таких презентів дивіться у відео.