З пенсій українців можуть віднімати до 50% від загальної її суми. У яких випадках ці стягнення можливі пояснив "Пенсійний кур'єр" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Читайте Знай в Google News!

У відомстві пояснили, що згідно зі статтею 50 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", з пенсії можливе вирахування не більше 50% від її розміру на утримання членів сім'ї, а також на відшкодування пенсіонером шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим пошкодженням здоров'я.

Пенсії, скріншот: YouTube
Пенсії, скріншот: YouTube

Також причинами можуть бути смерть потерпілого або повернення переплачених сум зарплати у випадках, передбачених законом.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Раніше глава Міністерства соцполітики Марина Лазебна розкрила українцям подальші плани на пенсійну систему. За словами міністра, в Україні хочуть об'єднати солідарну і накопичувальні пенсійні системи, а також ввести додатковий внесок для співробітника.

Глава Мінсоцполітики повідомила, що планується збалансувати солідарну систему накопичувальним рівнем. Так, у співробітника повинен бути власний накопичувальний рахунок, на який кожен місяць він і його роботодавець платять внески.

На початку роботи із зарплати співробітника будуть утримувати 2%, які надійдуть на особливий рахунок. Таким чином, люди, які вийшли на пенсію отримувати вищі виплати.

ЗАПИТАННЯ – ВІДПОВІДІ ❓ Підкажіть, у яких випадках із пенсії можуть відраховувати 50% від загальної суми? ⬜️...

Geplaatst door Пенсійний кур’єр op Dinsdag 22 september 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", лідерка "Голосу" Кіра Рудик підхопила Covid-19: політикиня розповіла про симптоми

Також "Знай.ua" писав, що у Луценка рак: закінчився черговий етап лікування