Керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт заявив, що за прогнозами організації, кількість зафіксованих випадків коронавірусної хвороби у добу може перевищити поріг у 9 тисяч осіб вже найближчими місяцями.

Читайте Знай в Google News!

Про це він заявив у інтерв'ю Суспільному.

"Те, що ми зараз спостерігаємо в Україні, це зростання кількості випадків захворювання. За весь період в Україні вже зареєстровано 184 тисячі випадків коронавірусу і більше чверті мільйона підозр на коронавірус. Найближчими місяцями ми очікуємо, що кількість випадків перевищить 5 тисяч і може скласти від 7 до 9 тисяч випадків на день. У цьому ж контексті ми також спостерігаємо все більше випадків у Європі", — пояснив представник ВООЗ.

Коронавірус в Україні, скріншот з відео
Коронавірус в Україні, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Однак українську ситуацію експерт не вважаю винятковою.

"Це відбувається в усіх країнах, адже хворобу поки не викорінили. В Україні ще й досі спостерігається передача вірусу в громадах. Ми не звузили передачу до кластерного поширення, до якого йде багато країн Європи. З наших досліджень ми знаємо, що лише кожна четверта особа регулярно миє руки і також бачимо, що кожна третя особа не дотримується фізичної дистанції, коли відвідує різні заходи", — сказав Ярно Хабіхт.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Тим часом Київ очолив антирейтинг по коронавірусу, Кличко озвучив лякаючі цифри.