Досі ця дата була «плаваючою», та уряд змінював її в відповідно до своїх міркувань.

Також з'являється додаткова надбавка «за вік». Якщо у 2020 році почали отримувати надбавку до пенсії громадяни старше 80 років, то в майбутньому році ця планка знизиться до 75 років.

Депутат Верховної Ради від партії «Слуга народу» Галина Третьякова, яка очолює в парламенті комітет з питань соціальної політики, ще на початку вересня назвала цей крок допомогою людям, які працювали переважно за радянських часів, і тому зараз мають маленьку пенсію.

З початку липня прибавку в розмірі 400 гривень отримуватимуть люди старше 75 років, чия пенсія не перевищує розміру середньої зарплати по країні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Цю категорію пенсіонерів чекає і надбавка до компенсаційних виплат на показник індексації, але вона вступить в дію тільки з 2022 року.

Мінімальна пенсія буде підвищена — незалежно від віку — до 2 500 гривень для чоловіків, чий трудовий стаж перевищує 25 років, і для жінок, які працювали понад 20 років.

Для тих, хто старше 80 років, надбавка не зміниться — вона як і раніше складе 500 гривень в місяць, але мінімальна пенсія буде переглянута і для них.

Згідно зі статистичними даними 2018 року, середній вік смерті в Україні становить 67,7 року для чоловіків і 77,4 року для жінок.

Співвідносячи між собою ці цифри, економічний експерт Олексій Кущ назвав «блюзнірством» спробу представити ці нововведення як спробу розв'язувати проблему низьких пенсій.

Раніше повідомлялося, що покоління нинішніх 30-річних ризикує не дочекатися пенсій.

Також надходили відомості про перспективу накопичувальних пенсій.