Відомий український педіатр Євген Комаровський вирішив розповісти українцям, скільки коронавірус може перебувати в тілі людини і чому позитивний тест не означає, що хворий заразний для оточуючих. Про це він розповів в Instagram.

Читайте Знай в Google News!

"Якийсь невідомий" відомий вчений " десь там виявив у перехворілої людини коронавірус через 90 днів ... за останніми даними ВООЗ і основних епідеміологічних організацій, інкубаційний період COVID19 становить максимум два тижні, ще тиждень після нормалізації температури і самопочуття людина може бути заразний коронавірусом. Тобто максимум ще 2-3 тижні, не більше. Всього 4-5 тижнів, але ніяк не 90 днів", - пише доктор.

Комаровський стверджує, що позитивний тест ПЛР не має ніякого відношення до заразності пацієнта. Він не обов'язково виявляє вірус-він може виявляти фрагменти вірусу.

"Зрозуміло, що якщо у людини на початку захворювання-він вчора себе погано відчув або три дні тому у нього був контакт з хворим — взяли тест ПЛР, і він позитивний, то, швидше за все, вірус в організмі є і він заразний. Але проходить 4 тижні, 6 тижнів, та навіть 90 днів, а тест все ще позитивний, то це однозначно виявляються фрагменти вірусу", - стверджує педіатр.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Після інфекції йде руйнування клітин, що вистилають дихальні шляхи, і коли пошкоджені вірусом клітини розпадаються, в них є фрагменти вірусу, які і можуть виявлятися тест-системами ПЛР і давати позитивний результат.

"Мені взагалі здається, що тестування на коронавірус у нас із засобу отримання об'єктивної інформації все більше перетворюється в бізнес-проект, причому глобальний, світовий бізнес-проект. І коли всі починають говорити про те, що вакцинація від коронавірусу — це спосіб заробити, то я заперечу: у порівнянні з бізнесом на тест-системах вакцинація і поруч не стояла", - вважає Комаровський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Комаровський попередив про нову хвилю Covid-19, коли чекати і як себе захистити.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський розповів, як купання малюка впливає на сон і апетит.

Також Знай. ua писав, що Комаровський пояснив, яка ванна потрібна немовлятам.