Немає жодного інтернет-користувача, якого б не дратував спам. Нав'язлива інтернет-реклама лізе з усіх щілин. А на пошту і на мобільний телефон без кінця приходить реклама товарів, послуг, акцій. Ви один раз замовили суші, вони вам не сподобалися, а ресторан вже рік шле вам свої "супер вигідні пропозиції"? Ви сходили до зубного, і тепер вас повідомляють про наступну акцію на вініри, які вам і близько не потрібні? Що ж, тепер всіх цих "дбайливих" чекають штрафи. Тим більше якщо вам не надана можливість відмовитися від розсилки. Боротьбою зі спамом тепер зайнялася Верховна Рада України.

Так, парламент ввів штраф за розсилку спаму від 1,7 до 3,4 тисяч гривень і від 3,4 за ненадання можливості відмовитися від розсилки комерційних електронних повідомлень. Мабуть, депутатів і самих дістав спам, тому що за прийняття законопроекту № 3014 в цілому проголосували 260 депутатів при мінімально необхідних 226, передають Українські Новини.

За розсилку спаму вводиться штраф від 1,7 тис.до 3,4 тис. гривень (від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), а за ненадання кінцевому користувачеві електронних комунікаційних послуг можливості при отриманні комерційних електронних повідомлень з метою реклами або або за створення перешкод для виконання покладених на них продажу товарів або послуг відмовитися від їх розсилки або відправки комерційних електронних комунікацій без надання інформації про особу відправника (крім повідомлень Постачальника електронних комунікаційних послуг з надання електронних комунікаційних послуг кінцевим користувачам, з якими він уклав договір про надання електронних) на його адресу електронної пошти, номер телефону або інший мережевий ідентифікатор - штраф від 3,4 тис. до 8,5 тис. гривень (від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

За невиконання законних вимог посадових осіб Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформатизації,обов'язків вводиться штраф від 17 тис.до 51 тис. гривень (від 1 тис. до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадавши, в Україні хочуть заборонити кілька видів сигарет, кому з курців доведеться зав'язати.

Як повідомляв Знай. ua, заплатив 51 гривню штрафу, або скільки назвати Зеленського прізвищем письменника.

Також Знай. ua писав, що куріння для дніпрян подорожчає в 10 разів.