В Україні починають продаж законсервованих в'язниць, які будуть виставлені на продаж через ProZoro.

Заступник міністра юстиції Олена Висоцька повідомила, що 27 установ, які не використовуються останні 2 роки, будуть поступово розпродані. Першим на продаж буде виставлено об'єкт в Ірпені, потім - у Львові та Одесі. Про це Висоцька заявила в ефірі телеканалу "Дім".

За її словами, визначили список в'язниць, в яких вже більше двох років не утримуються засуджені, а персонал охорони і адміністрації зведений до мінімуму.

"Так, у нас є законсервовані установи. Їх 27, є абсолютно чіткий перелік. Вони не використовуються нашою системою останні два роки. Ми з них почали. Перший найближчий об'єкт був біля Києва, в місті Ірпінь. Другий - ми визначили, що це буде, напевно, цікавий для інвесторів об'єкт - установа у Львові. І одне - в Одесі ", - сказала Висоцька.

Вона додала, що Мін'юст у цій процедурі співпрацює з Фондом держмайна, а продаж буде проходити через ProZorro.

"Ми співпрацюємо з Фондом держмайна по цій процедурі. Ми збираємо повний пакет документів і передаємо в фонд. Він оголошує прозорі торги через ProZorro, і таким чином буде визначено покупець, за найкращою ціною, звичайно.
Частина коштів піде нам, як власникові балансу цієї системи, - балансова вартість майна. Надлишок піде до держбюджету. І це буде перший раз, коли сама система такого роду наповнює держбюджет ", - відзначили в Мін'юсті.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, львівську колонію суворого режиму виставлять на продаж

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Малюська хоче перетворити в'язниці на готелі

Також Знай.ua писав, Малюська заявив, що готовий взяти на роботу засуджених на довічне – "Вони інтелігенті та начитані люди"