Білоруський держтелеканал СТБ ( Столичне телебачення) - один з трьох національних телеканалів, що веде мовлення на всю територію Білорусі. Зареєстрований у 2000 році, він спочатку випускав тільки Столичні новини. Канал підписав Україну як"колишня УРСР".

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав чимало здивований і обурений таким підходом український журналіст Юрій Смирнов, приклавши скріншот побаченого. Поведінку колег журналіст охарактеризував як" чортів сором", і припустив, що Лукашенко таким чином відповів на дії України.

"Ось і настав час жорсткої відповіді Лукашенка на дії України. Думаєте, дзеркальні санкції? Ні. Економічна блокада або розрив дипломатичних відносин? Де там... Гірше і тупіше. Тепер у сюжетах на державному білоруському телебаченні Україну титрують як "колишня УРСР". Відповіли так відповіли, - написав Юрій Смирнов.

Журналіст розповів, що не повірив своїм очам і, .перевіряючи скріншот, зайшов на сайт телеканалу і переглянув випуск новин ще раз. І дійсно. Крім України " колишньою радянською Литовською Республікою "назвали Литву, а Польщу" колишньою польською Народною Республікою", відповідно. Судячи з скріншоту, телеканал повідомляв про триваюче зростання захворюваності коронавірусом в Україні. У підписах Україна названа як "Україною", так і "колишньою УРСР".

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна відповіла Лукашенку за" таємну " інавгурацію і тривожні наслідки.

Як повідомляв Знай. ua, Лукашенка "завалили" проханнями розстрілювати протестувальників, в МВС з'явився аудіозапис.

Також Знай. ua писав, що таємна інавгурація Лукашенка вивела на вулиці всю Білорусь, В хід йдуть кийки і водомети, беззбройні люди грудьми кидаються на омон.