Як діяти роботодавцю, якщо працівник захворів на Сovid-19, і чи потрібно проводити розслідування? Про це детально розповіли фахівці на фейсбук сторінці "Urister - юридична допомога онлайн".

Читайте Знай в Google News!

"Проведення розслідування випадків гострої респіраторної хвороби COVІD-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 337, стосується лише медичних працівників та інших працівників закладів Міністерства охорони здоров’я, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVІD-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та лікування пацієнтів із випадками гострої респіраторної хвороби COVІD-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.", - йдеться у повідомленні.

Коронавірус, фото facebook
Коронавірус, фото facebook

Згідно з інформацією юристів, керівник, підприємства, установи, закладу незалежно від форми власності, у випадках лабораторно підтверджених фактів інфікування найманого працівника, інформує із застосуванням сучасних засобів зв’язку місцевий лабораторний центр МОЗ України, для проведення санітарно – протиепідеміологічних заходів вогнища інфекції у суб’єкта господарювання.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Нагадуємо, що обов’язковій самоізоляції (14 календарних днів) підлягають, особи які є контактними з джерелом інфекції (хворий з підтвердженим результатом ПЛР-тесту) та йому видадуть на період самоізоляції листок непрацездатності, як це передбачено п. 51 ч. 1 ст. 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Перші 5 днів такого лікарняного оплачується за рахунок роботодавця.", - йдеться у повідомленні.

За погодженням між працівником і роботодавцем, для працівника може бути встановлений гнучкий режим робочого часу (дистанційна робота), відповідно до ст. 60 КЗпП України. За угодою сторін працівнику може надаватися щорічна відпустка, а також може надаватися відпустка без збереження заробітної плати на весь період дії карантину, а її строк не враховуватиметься в 15-денну норму на рік для відпусток власним коштом.

"Роботодавець не в праві на власний розсуд не допустити до роботи працівника, лише за підозри, що він є носієм вірусу, оскільки контактував із хворим.", - йдеться у повідомленні.

Скріншот: Urister / Фейсбук
Скріншот: Urister / Фейсбук

Як діяти роботодавцю, якщо працівник захворів на СОVID -19, і чи потрібно проводити розслідування? Проведення...

Geplaatst door Urister - юридична допомога онлайн op Zaterdag 3 oktober 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", лідерка "Голосу" Кіра Рудик підхопила Covid-19: політикиня розповіла про симптоми

Також "Знай.ua" писав, що у Луценка рак: закінчився черговий етап лікування