Раніше Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що Кабінет Міністрів вже через 15 років не зуміє виплачувати пенсії, так як демографічна ситуація в країні погіршується, а підвищити податки не можна. Однак він не згадав, що розмір єдиного соціального внеску (ЄСВ) був скорочений майже вдвічі кілька років тому. Про це повідомляє видання "Obozrevatel".

Читайте Знай в Google News!

Саме цей внесок поповнює бюджет Пенсійного фонду, а раніше він для окремих категорій становив 40%, а зараз 22 відсотки для всіх. "Слуги народу" на тлі цього успішно пом'якшили покарання за зарплати в конвертах і неоформлених працівників.

Однак уявити те, що пенсії дійсно перестануть платити важко. Їх розмір дійсно може знижуватися, про що заявила вчена Лідія Ткаченко, але утримувати пенсіонерів для держави є необхідним завданням.

Заява прем'єр-міністра про те, що у держави може бути відсутня можливість виплачувати пенсії вже через 15 років може погіршити ситуацію, так як молоді люди і зовсім втратять стимул легально працювати і платити внески в ПФУ.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Плюс, за даними ООН, Україна входить в топ-15 країн світу з найшвидшими темпами скорочення населення. І за умови збереження поточних показників народжуваності, міграції та смертності організація Об'єднаних Націй прогнозує зменшення чисельності населення України на 28% до 2050-го року.

Екс-міністр соцполітики Андрій Рева пропонує "почистити" списки тих, хто має перебувати на єдиному податку, щоб скоротити рівень тіньової економіки в країні, збільшити надходження до бюджету Пенсійного фонду і "відбілити" зарплати. У списках повинні залишатися лише ті, хто дійсно потребує підтримки.

Згідно з ідеєю уряду, яка полягає в додатковій накопичувальній пенсійній системі, платити більше 22% ЄСВ і 18% ПДФО не доведеться.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Cумнівів немає": у Зеленського анонсували фінальний етап миру на Донбасі.

Як повідомляв "Знай.ua", в Луганську "самоліквідувався" ватажок путінської банди "ЛНР": підхопив по повній.

Знай.ua писав, на місцевих виборах з'являться бюлетені нової форми: інструкція по заповненню.