Головний біль жінки з Австралії стала симптомом життя у неї в мозку стрічкових черв'яків. Виявилося, що жінка страждала від мігрені близько 7 років.

Читайте Знай в Google News!

Унікальний медичний випадок описаний 21 вересня в журналі The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Сильний головний біль жінка відчувала приблизно раз в два-три рази на місяць. Болі відступали завдяки сильним таблеткам, проте в якийсь момент і вони перестали допомагати.

Жінка скаржилася на сильний головний біль протягом тижня і навіть помітила погіршення зору.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Лікарі зробили їй томографію мозку і помітили новоутворення і припустили, що у жінки онкологічне захворювання. Їх здогад розвіялася тільки під час операції.

Коли хірурги дісталися до передбачуваної пухлини, то виявили, що причиною постійних головних болів був згусток личинок стрічкових черв'яків, а не пухлина. Жінці не знадобилося додаткова допомога і лікування після видалення паразитів.

Даний інцидент став першим в Австралії, коли паразит жив у тілі жінки, яка ніколи не їхала з країни. Раніше подібну інфекцію знаходили лише у іммігрантів і туристів, які повернулися з несприятливих регіонів Африки, Азії та Латинської Америки.

Унікальним є і розташування, адже черв'яки рідко потрапляють в людський мозок.

Личинки можуть жити всередині організму і не викликати ніяких симптомів, поки не розростуться до досить великих розмірів. В такому випадку вони можуть становити смертельну небезпеку для зараженого.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, відмова від алкоголю може загрожувати загибеллю, нарколог попередив зловживаючих.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський підказав, як допомогти дитині з герпесом.

Також Знай. ua писав, що вчені "скинули з трону" важливість сну і не рекомендують людям йти в ліжко.