Володимир Зеленський з дружиною і дітьми проживають в державній резиденції Конча-Заспі, в якій 10 років прожив Віктор Ющенко. За словами президента, державну дачу він сприймає як готель, але хоче жити вдома, тому планує побудувати або орендувати будинок.

Про це Зеленський заявив американському виданню Politico, повідомляє прес-служба Офісу глави держави.

"Я виїхав зі свого будинку, у мене був приватний будинок під Києвом, але там було неможливо працювати через COVID-19. Будинок був проданий. Тоді я тимчасово переїхав в резиденцію", - зазначив президент.

Зеленський підкреслив, що згідно з українським законодавством має право проживати в резиденції, але хоче жити вдома.

"Сьогодні це для мене просто готель, інакше я це не використовував би. Хоча, за нашим законодавством, маю повне право, але я хочу жити вдома. Зараз ми з дружиною шукаємо нове місце. Побудуємо будинок, візьмемо в оренду", - уточнив Зеленський.

Зеленський підкреслив, що для них з дружиною "важливо мати, як кажуть в Україні, своє особисте сімейне гніздечко".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Зазначимо, що президенту належав житловий будинок в 353,5 кв. м в селі Іванковичі Васильківського району Київської області з ділянкою в 12 соток там же. Будівлю було продано в липні поточного року за 13,5 млн гривень. До продажу Зеленський скаржився, що не може жити там, де багато людей.

Також у власності президента України дві квартири в Києві - 131,9 кв. м і 269,7 кв. м - з 4 паркомісцями. На Зеленського оформлена і третина квартири в столиці площею 254 кв. м (дві третини належать братам Шефірам - Борису і Сергію), половина квартири в Києві площею 198,6 кв. м (інша половина оформлена на Сергія Шефіра).

Нагадаємо, що у липні "Схеми" опублікували сюжет, в якому йдеться про те, що Зеленський почав користуватися дачею на території резиденції "Конча-Заспа" Державного управління справами, а саме - "будинком №29", також відомим як "дача Ющенка", де нещодавно зробили ремонт державним коштом.

До слова, сам Володимир Зеленський до свого обрання президентом засуджував політиків, які користуються державними пільгами та привілеями коштом бюджету і стверджував, що державні резиденції треба "віддати дітям".