3 жовтня представники "Національного корпусу" відвідали акцію німецької неонацистської партії Der III. Weg (Третій шлях), присвячену Дню німецької єдності.

Захід неонацистів пройшов невдало.

Марш мав відбутися у районі Берліна Ліхтенберґ, проте провести його неонацистам так і не вдалося. Кілька тисяч мешканців міста вийшли на вулиці на знак протесту проти присутності ультраправих у Ліхтенберзі, а кілька сотень антифашистів заблокувати маршрут ходи, повідомляє fr.de.

В результаті такої активності місцевих жителів Der III. Weg та їхні українські однодумці зробили коло лише навколо одного житлового кварталу міста.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Участь "Нацкорпусу" в берлінському марші можна вважати дружнім візитом у відповідь. Адже представники Der III. Weg є частими гостями на марші, який "Національний корпус" щороку проводить 14 жовтня у Києві. З великою ймовірністю цьогоріч їх також можна буде побачити в колоні на Хрещатику.

Таку "дружбу" українських радикалів і німецьких неофашистів жорстко розкритикували в мережі.

Так, українець Станіслав Корнацевич, який проживає в Німеччині, засудив дії "Нацкорпусу".

"Der III. Weg - це партія відвертих неонацистів! Вони виступають як і всі праворадикали Європи за зняття санкцій з Росії, проти НАТО і ЄС. При всій повазі до Білецького - це дискредитація України та її боротьби з російськими окупантами. Неонацисти з тризубами посеред Берліна - це просто якийсь неймовірний подарунок російській пропаганді, яка давно записала "майданутих" у фашисти. Це ганьба і потрібно присікти будь-які контакти подібного роду", - написав Корнацевич у Facebook.

Неприятная новость. В эту субботу в Берлине прошла ещё одна демонстрация как бы против коронавирусных ограничений...

Geplaatst door Stanislav Karnatsevych op Zondag 4 oktober 2020