У Петриківці народні майстри перетворили старий "Запорожець" на будинок на колесах. Всередині та зовні оздобили петриківським розписом.

Незвичайна машина вже стала місцевим надбанням. У кутку — піч, на стінах — вишивані рушники та ікона. Зовні - це звичайна українська хата, на одну кімнату. Поки не починає їхати.

Хата на колесах — ідея Миколи Деки. Для цього старий "Запорожець" розрізали навпіл. Мотор сховали, а водійське сидіння вмонтували у підлогу. Замість бокових дзеркал почепили камери.

"Коли по селі перший раз прокатнулися, люди приходили, уточнювали - чи хата літає, чи дах поїхав",- жартує син народного умільця.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Мій рідний брат Сергій допоміг утілити цю ідею в життя. Були проблеми розрізати "Запорожця", з’єднати, щоб управління було. Своєю сім’єю ми розмалювали, вкрили її рогозом", — ділиться народний умілець Микола Дека.

За словами Миколи, він таким чином хотів привернути увагу до петриківського розпису.

Він оздобив не лише хату на колесах, а ще три будинки на подвір’ї його родини.

На цьому подвір’ї завжди раді гостям. Тут вам покажуть родинний музей і проведуть майстер-класи з писанкарства та гончарства, навчать робити ляльку-мотанку та усілякі речі із соломи. А ще обов’язково покатають у хаті на колесах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, студенти створили будинок мрії на колесах, щоб подорожувати, не виходячи з дому

Як повідомляв портал Знай.ua, австралійці побудували будинок на колесах з допомогою конструктора Lego.

Також Знай.ua писав, шестиколісний Land Rover переобладнали в будинок на колесах