За останні 5 років дівчата у військах перестали бути рідкістю. Все більше і більше представниць прекрасної статі вибирають для себе армійську службу. Однак зі збільшенням кількості дівчат, збільшилася і кількість неприємних інцидентів, пов'язаних з сексуальними домаганнями або навіть згвалтуваннями. Дівчата вважають за краще мовчати про це, але так проблему вирішити неможливо. Для цього була створена кампанія"Невидимий батальйон".

Головна мета "Невидимого батальйону" - моніторинг ситуації з сексуальними домаганнями і насильством у Збройних силах. Кампанія спрямована на те, щоб впровадити світові стандарти безпеки в ЗСУ, орієнтуючись на досвід кращих армій заходу. Ця кампанія необхідна і відповідно до зобов'язань України за програмою "Жінки, мир, безпека", яку проводить організація Об'єднаних Націй.

Куратор проекту Марина Лазаренко заявила, що на даний момент в рамках кампанії було опрацьовано близько 100 анкет. Вона закликає всіх, хто коли-небудь став жертвою домагань або насильства, або був свідком подібних дій, заповнити анкету і направити її на поштову адресу проекту. Лазаренко підкреслила, що потрібно якомога більше анкет, щоб усвідомити масштаби проблеми і шукати способи їх вирішення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадавши, окупанти на Донбасі повилазили зі своїх схованок під покровом ночі, але ЗСУ були готові: звіт ООС

Як повідомляв портал " Знай.ua", окупанти на Донбасі "винюхували" обстановку за допомогою безпілотників, але отримали "по носі" від ЗСУ: звіт ООС

Також "Знай.ua" писав, воїни ЗСУ показали безглузді спроби найманців Путіна порушити тишу: реакція не змусила себе чекати