Ватикан інвестував частину пожертв з благодійних фондів для підтримки бідних у цінні папери, у тому числі в ризикові кредитни деривативи американської компанії з оренди автомобілів Hertz. Один з ще не так давно найсильніших і найдавніших гравців на ринку нині опинився на межі банкрутства, у тому числі не витримавши й удару пандемії — тому Ватикан фактично грав в "азартну гру".

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє видання Financial Times з посиланням на документи, які потрапили у розпорядження адміністрації.

Наприкінці минулого місяця Папа Франциск попросив кардинала Беччі подати у відставку - звільнивши його з посади людини, відповідальної за нагляд за канонізацією католицьких святих, - після звинувачень щодо управління грошиками Ватикану. Ватикан не звинуватив кардинала в жодному злочині. Сам Беччі заявив, що не вчинив протиправних дій і пообіцяв очистити своє ім'я. Він та Ватикан не відповіли на прохання Financial Times прокоментувати інвестиції у деривативи.

Ватикан, фото: gettyimages
Ватикан, фото: gettyimages

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Управління активами Ватикану, що зберігаються на рахунках швейцарських банків під час сторожі кардинала Беччіу, перебуває під посиленим контролем після того, як торік поліція Ватикану здійснила рейди в офіси Секретаріату для вилучення документів, пов'язаних з лондонською угодою про нерухомість. У 2015 році частина ватиканського портфеля вартістю 528 млн євро, отриманого з пожертв для бідних і нужденних, було використано на сумнівні й ризиковані інвестиції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, 83-річний Папа Римський заговорив про інтим.

Як повідомляв Знай. ua, Папа Римський дозволив, задоволення від їжі і сексу виявилися божественного походження.

Також портал "Знай.uа" писав, що ПЦУ побудує монастир на вершині гори під Львовом-ближче до Бога