Як виявилося, головним джерелом зараження на коронавірусну інфекцію covid-19 є близько 10-20% тих, хто заразився. А ці цифри говорять про те, що стрімке поширення інфекції відбувається з так званих "вогнищ". Також даний вірус може жити на шкірі до 9 годин.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві експерта Марії ван Каркхове, яку вона озвучила під час трансляції Всесвітньої організації охорони здоров'я в мережі Twitter.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

"Не всі заражені передають коронавірус комусь ще. Згідно з оцінками, від 10% до 20% випадків відповідальні за 80% заражень", — заявила вона.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay
Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay

За її словами, не всі хворі передають коронавірус іншим, але його "осередкове" поширення вказує на великі ризики зараження в замкнутому просторі з великим скупченням людей, у тому числі в нічних клубах і в'язницях.

Директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Райан заявив, що загроза коронавірусу не відступила, оскільки точно не встановлено, як довго будуть захищені імунітетом ті, хто вже переніс зараження.

Варто також нагадати нашим читачам, що через коронавірус медики припинили проводити тестування на туберкульоз. Організація "Лікарі без кордонів"/Mеdecins sans Frontiеres (MSF) закликає включити до процесу скринінгу на коронавірус анкету для скринінгу на туберкульоз, оскільки ці тести стали робити набагато рідше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, коронавірус "помолодшав" на Львівщині, експерти б'ють на сполох.

Як повідомляв Знай.uа, у Тернополі назвали причину смерті лікаря з білбордів, і коронавірус тут ні до чого.

Знай.uа писав, на Закарпатті закривають психлікарню - пацієнтів на вулицю, лікарів на пенсію.