Подвійна трагедія сталась на Херсонщині - у селищі Нижні Сірогози через медиків, як вважають родичі, померла породілля і її новонароджена донечка.

36-річна породілля померла під час пологів. Її новонароджену дитину також врятувати не вдалося. Родичі жінки запевняють, що у неї не було ніяких патологій, а народжувала вона вже втретє. Вони вважають, що медики виявили службову недбалість. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Чоловік загиблої Оксани повідомив, що за його дружиною не було належного догляду, мовляв, лікарі їй дали якусь таблетку, а потім підійшли, але було вже пізно.

Свекруха померлої також розповідає про таблетку, яку дали породіллі. Оскільки чоловік Оксани був на заробітках, саме свекруха відвезла невістку в пологовий будинок і була з нею на зв'язку.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Вона мені написала:" Мені дали таблетку, я не можу говорити ". Я написала:" Навіщо? ". Вона відповіла:" Не знаю ". Я кажу, Оксана, я не буду тебе турбувати, народиш - подзвониш", - розповіла свекруха.

Однак Оксана не подзвонила, а її телефон не відповідав. А через кілька годин жінці повідомили, що її невістка померла. Як згодом показав розтин, смерть наступила від анафілактичного шоку на медпрепарати.

У селищі переконані - жінка з дитиною померли через недбалість лікарів. Нібито в той день головний лікар і його дружина святкували 25-ту річницю шлюбу і від медиків було чути "перегар".

Водночас лікар, який приймав пологи, заперечує цю версію та переконує: Оксані ніяких препаратів для стимуляції не давали, а медики нічого в робочий час не святкували. Самі ж пологи були важкими - у жінки був вузький таз і головка дитини не проходила.

Саме цей діагноз найбільше обурює рідних та односельців загиблої. Вони не розуміють, як такий діагноз може бути у жінки, яка вже народила двох дітей.

За словами лікарів, породіллі зробили кесарів розтин, але при цьому відкрилася сильна кровотеча. Кров зупинити не змогли й видалили жінці матку, але у неї не витримало серце, воно зупинилося під час операції.

Новонароджену дитину помістили в реанімацію, однак через три дні вона померла.

У поліції відкрили кримінальне провадження про неналежне виконання медиками своїх обов'язків. До того ж про смерті породіллі й дитини правоохоронці дізналися не з лікарні, а з соцмереж, де було розміщено повідомлення і співчуття родині загиблої.

Наразі тривають судово-медичні експертизи і лише після їхніх результатів буде зрозуміло, чи є в цій трагедії вина медиків.

У померлої жінки сиротами залишилися двоє доньок - 11 і 17 років.