В Україні перша хвиля коронавірусної інфекції закінчиться тільки навесні 2021 року. Вона буде м'якше і без ускладнень, як в Європі. Про це заявив імунолог, доктор медичних наук Андрій Волянський.

Читайте Знай в Google News!

Медик вважає, що зростання кількості хворих піде на спад тільки в квітні-травні 2021 року.

"Зараз у нас спостерігається приблизно та стадія розвитку епідемії, що була навесні в Італії та Іспанії, тобто активний початок першої хвилі. Але якщо у них відзначалося 700-800 летальних випадків в день, у нас, на щастя, – в межах 100. Це трохи м'якший варіант, ніж навесні в Європі та Нью-Йорку. Однак залишається ймовірність більш важкого сценарію з 200-300 смертей на добу. Але, на мій погляд, на такий рівень, як у Європі, ми не вийдемо", - сказав лікар.

Він додав, що перша хвиля коронавірусу в Україні завершиться тільки навесні 2021 року, і, щоб знизити зростання захворюваності потрібно адаптувати карантинні заходи для захисту групи ризику.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

"Більш м'яка течія пов'язана у нас з тим, що протягом останніх семи місяців люди багато чому навчилися. Реально дотримуються норми дистанціювання. Крім того, деяка частина населення, на мій погляд, від 5% до 10% населення вже була інфікована і тепер грає роль імунної прошарку в суспільстві. Щоб мінімізувати втрати, владі треба адаптувати карантин у бік захисту груп ризику. Потрібні більш серйозні точкові заходи для захисту людей, яким загрожує більш важкий перебіг хвороби і летальний результат. Тоді протягом першої хвилі і далі буде більш м'яким. Завершитися вона повинна в квітні-травні наступного року із закінченням холодного сезону", - зазначив Волянський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Українка розповіла, як лікарні наживаються на хворих з covid-19.

Як повідомляв Знай. ua, гроші не пахнуть, українцям масово продають фальшиві аналізи, туроператори в темі.

Також Знай. ua писав, що у Львові коронавірус обірвав життя вчительки, її обожнював весь клас.