Політологами Кайлом Дроппом з Дармутського коледжу, Томасом Зайцевим з Прінстонського університету і Джошуа Керцером з Гарварда був опубліковано аналіз опитувань американців в The Washington Post, в результаті якого стало відомо, що лише один з шести американців може знайти Україну на карті.

Читайте Знай в Google News!

Більшість опитаних заявляли про те, що пильно стежать за ситуацією в Україні, проте більшість з них практично нічого не знають про тамтешні події та місцезнаходження на карті. 2066 американців повинні були показати Україну на карті в рамках дослідницького проекту із зовнішньої політики.

Лише 16% опитаних зуміли вірно вказати географічне положення країни, клікнувши в межах дійсних кордонів України. Більшість американців вважали, що держава знаходиться десь в Азії або Європі.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Особливо виділяються випускники університетів і люди, які дотримуються незалежних політичних поглядів. До того ж, з'ясувалося, що, чим менше люди знають про географічне положення України, тим бажаніше для них військове втручання в україно-російський конфлікт.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, провісник кінця світу? 2020 рік вразив кількістю лих, пандемія тільки початок-результати дослідження.

Як повідомляв "Знай.ua", Ісландський музикант Bjarki в Чорнобилі записує альбом для українського проекту.

Знай.ua писав, в мережі показали, як виглядав Київ у "лихі 90-ті" - майдани, Ленін і барахолки.