Результатом переговорів щодо врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі, тривалість яких склала більше десяти годин, між главами МЗС Вірменії Зограбом Мнацаканяном, Джейхуном Байрамовим від Азербайджану і Лавровим з боку Російської Федерації стала домовленість про перемир'я. Вона набирає чинності з 12: 00 10 жовтня 2020 року. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Читайте Знай в Google News!

Обговорення почалося в п'ятницю, в Москві і закінчилися в ніч на суботу. Сторонами були узгоджені чотири пункти. Першим виступає саме припинення вогню для обміну полоненими та іншими утримуваними особами, а також тілами загиблих. Це відбудеться за посередників і за критеріями Червоного Хреста.

Другий пункт-конкретні параметри режиму припинення вогню будуть узгоджені додатково. Третій - за посередництва Мінської групи ОБСЄ, Вірменія і Азербайджан зобов'язані приступити до переговорів для мирного врегулювання конфлікту. Останній пункт стосується підтвердження незмінності формату переговорів сторонами.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Посередником виступив міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров, який і представив відповідні пункти.

Сам конфлікт тривав з 27 вересня на лінії зіткнення між двома державами. Число загиблих нараховуються сотнями.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Азербайджан взяв частину Нагірного Карабаху, Вірменія відповіла обстрілами з ракет: постраждало мирне населення, кадри з місця.

Як повідомляв "Знай.ua", Вірменія пустила снаряди по Азербайджану посеред ночі, один з них дивом не розірвався: моторошні кадри

Знай.ua писав, битва за Нагірний Карабах: Азербайджан офіційно повернув частину територій і дав їм свою назву