Ще у вересні цього року вчені-астрономи з усього світу в один голос говорили, що до Землі летить астероїд - 2020 SO. Американські фахівці з NASA впевнені, що це не астероїд, а частина американської ракети, яку використовували в місії з вивчення Місяця 54 роки тому.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання AP NEWS.

Виявилося, що даний уламок був частиною верхнього ступеня ракети-носія Centaur, що доставила апарат NASA Surveyor 2 на місяць в 1966 році. Після того як відмовив один з двигунів посадковий модуль врізався в "Базу спокою".

Посадковий модуль місії "Аполлон", фото: gettyimages
Посадковий модуль місії "Аполлон", фото: gettyimages

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Що стосується самої ракети, то вона пройшла повз природного супутника Землі і вийшла на орбіту навколо Сонця. До цього часу її ніхто не бачив. У вересні цього року на Гаваях вчені помітили 8-метровий об'єкт, який летів до Землі. Його внесли до списку астероїдів і комет Сонячної системи.

Місія екіпажу "Аполлон-11", фото: gettyimages
Місія екіпажу "Аполлон-11", фото: gettyimages

Очікувалося, що в жовтні його захопить земне тяжіння. Але коли експерти більш детально вивчили характеристики астероїда, то почали сумніватися в його космічному походженні. Об'єкт наближається до Землі зі швидкістю 2,4 тисячі км/год, що значно менше швидкості астероїдів. Крім того, його кругова орбіта нагадала астрофізикам земну орбіту, а це зовсім нехарактерно для астероїда. А також те, що він знаходиться в тій же площині, що і Земля, хоча астероїди зазвичай летять під різними кутами.

Зірки, фото: gettyimages
Зірки, фото: gettyimages

У міру наближення об'єкта астрономи повинні мати можливість краще скласти карту його орбіти і визначити, наскільки він переміщається під дією радіації і теплового впливу сонячного світла. Якщо це старий Centaur - по суті, легка порожня банка - він рухатиметься інакше, ніж важкий космічний камінь, оскільки він менш сприйнятливий до зовнішніх сил.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у NASA показали всю красу туманності Блакитного Сніжка.

Як повідомляв Знай.uа, вчені відкрили новий вид планет, рік триває всього лише день.

Знай.uа писав, прилетіла на допомогу до Нібіру? Астрономи виявили небезпечну гігантську планету.