Для українських водіїв з'явилися вельми цікаві новини. Як виявилося, в країні можуть змінитися правила видачі номерних знаків для транспортних засобів. Новим законопроєктом пропонується передати виготовлення номерних знаків для транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації, та номерних знаків для разових поїздок суб'єктам господарювання.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві заступника міністра внутрішніх справ Сергія Гончарова.

Автомобілі, фото: Інформатор
Автомобілі, фото: Інформатор

"Головний сервісний центр МВС щорічно проводить тендерну процедуру на замовлення, виготовлення та закупівлю номерних знаків на авто. Потім закуплені автономера передаються до регіональних Сервісних центрів МВС, які, в свою чергу, передають їх до територіальних Сервісни центрів МВС. Така процедура вкрай громіздка і економічно невигідна.", - заявив Гончаров.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зараз при реєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС власник отримує:

- свідоцтво про реєстрацію ТЗ;

- номерний знак з числа наявних в цьому сервісному центрі МВС.

Після прийняття законопроєкту:

- під час реєстрації або перереєстрації автовласник отримуватиме тільки свідоцтво про реєстрацію ТЗ, в якому буде вказано обраний ним номерний знак. Номерний знак у сервісному центрі МВС видавати не будуть.

- автономер автовласник замовлятиму в тому місці, яке має право виробляти його за державним стандартом.

"Наша ініціатива дає можливість громадянам на свій розсуд обирати комбінації номерних знаків, які є у вільному доступі, а не тільки ті, які є в сервісному центрі МВС", — пояснив Гончаров.

Тепер цей законопроєкт мають підтримати народні депутати.

"Передача суб'єктам господарювання функції виготовлення номерних знаків сприятиме економії державних коштів та спрощенню процедури надання адміністративних послуг, адже власник авто сам матиме можливість зайти до електронного кабінету водія, знайти вільний номер та забронювати його. Крім того, передача даної функції суб'єктам господарювання сприятиме розвитку малого бізнесу", — зазначають у прес-службі МВС.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, підвищення зарплат скасовується: "слуги" не зможуть виконати обіцянки на 2020 рік.

Як повідомляв Знай.uа, нові автономери в Україні: що потрібно знати водіям про "зелені" бляхи.

Знай.uа писав, українцям дозволять не платити за євробляхи - пощастить тільки обраним.