У вівторок, 13 жовтня, у світі відзначають Міжнародний день без бюстгальтера – No Bra Day. Цей день відзначається з 2011 року. У цей день жінкам пропонується відмовитися від бюстгальтера.

Читайте Знай в Google News!

У різних країнах світу традиційно проходять заходи обізнаності про рак грудей - щорічна міжнародна інформаційна кампанія, організована благодійними товариствами з метою поширення відомостей про це захворювання, а також залучення коштів на його діагностику та лікування.

Символом такої кампанії є рожева стрічка, яку активісти боротьби з раком грудей прикріплюють на одяг, автомобілі.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Символ Міжнародного дня без бюстгальтера
Символ Міжнародного дня без бюстгальтера

Найкращий спосіб уникнути проблем - взагалі не користуватися бюстгальтером. Звичайно, це практично неможливо, але давайте, хоча б, слідувати вищевказаним правильним звичкам.

Після численних досліджень, опитувань і тестів в групах ризику, вчені авторитетно заявили, що можливість захворіти на рак молочної залози у жінок, які не носять бюстгальтер знижується більш ніж в 20 разів в порівнянні з дамами, які одягають його на нетривалий час. А ось жінки, які носять бюстгальтер протягом усього дня ризикують вже в 125 разів більше, ніж не користуються ним зовсім. Як вам статистика? Не втішна, але факт залишається фактом.

І не тільки лімфатика страждає. Ключично-реберний синдром, чули про таке? Болі в руках, плечах, шиї у повногрудих жінок – результат тиску бретелей від тісних бюстгальтерів. Бретельки тиснуть на нерв, який йде від плеча до кисті, ущемляють і пошкоджують його, німіють руки, поколює пальці. Схожі симптоми знаходять у солдатів, коли вони довгий час стоять з ранцем за плечима по стійці "смирно". Але модельєри і медики пам'ятають про це і постійно розробляють нові моделі бюстгальтерів. Жінці практично неможливо обійтися без нього, адже іноді це якийсь, але захист від травми в транспорті, при заняттях спортом. Але носити його більше 6-8 годин на день не варто, точно.

Корисні звички:

- ніколи не носити тісний бюст, тим більше, якщо він вам замалий. Тісний ліф це блокування руху рідин в тканинах організму;

- Push up-це група ризику;

- не заглядайтеся на бюстики з поролоном і синтетичними прокладками, ефект парника поганий союзник здоров'ю;

- небезпечні і бюстики без бретелей, вага грудей розподіляється з боків, це прямий тиск на лімфовузли;

- носити не більше 8 годин на добу;

- ніколи не лягайте спати в бюстгальтері.

Варто зазначити, що в цей день жінки публікують свої знімки в соцмережах з тегом – #NoBraDay. Багато знаменитих жінок підтримують дану акцію, наприклад: акторки Наталі Портман, Дженні Еністон, співачки Майлі Сайрус, Брітні Спірс, Дженніфер Лопес та інші.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Єфросиніна навчила українок, як жити правильно: "Бути феміністкою і любити чоловіків".

Як повідомляв Знай.uа, журналіст розповів, чим закінчиться бунт проти Укрзалізниці: унісекс-туалети і спіритичні сеанси.

Знай.uа писав, автор Гаррі Поттера Джоан Роулінг нарвалася на цькування через "менструаторів": погрожують вбивством і згвалтуванням.