Очисні споруди вкрай потрібні у місті Новий Буг на Миколаївщині. Однак через бездіяльність посадовців проблема не вирішується. Ще в 1990-х роках були повністю вирізані труби на очисних спорудах, відтоді система не працює, а стічні води потрапляють просто у ставок, спричиняючи ситуацію на межі екологічної катастрофи.

Шляхи вирішення проблеми обговорювалися під час візиту представниць Жіночого руху політичної партії «За майбутнє» до Нового Бугу в рамках всеукраїнського туру.

Кандидат у мери Нового Бугу від партії «За майбутнє» Віталій Крикун зауважив: екологічна ситуація в місті дуже погана. Її спричинила бездіяльність влади.

«Якби було бажання й кошти, проблему вже давно б вирішили. Очисні споруди зруйновані, все вирізано, колектори не працюють. Відповідно, присутній дуже неприємний запах», − розповів він.

Наразі багато житлових будинків, коледж, лікарня – відключені від централізованої каналізації. Потрапляючи у ставок, стічні води спричиняють загибель риби. Колишня зона відпочинку стала місцем екологічного лиха.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як зауважила очільниця Жіночого руху партії «За майбутнє» Ірина Суслова, орієнтовна вартість вирішення проблеми Нового Бугу – 10 млн грн. Але невелике містечко, що має бюджет 100 млн грн на рік, не може собі дозволити такі витрати.

«Чи можна щось зробити? Так! У нас є державний фонд регіонального розвитку, є народні депутати. Питання: чого це не робиться? Це питання, в першу чергу, до місцевої влади і до уряду, який, певно, працює не за призначенням – недопрацьовує. Або не розуміє наслідків, до яких призведе недбалість у такому питанні», − сказала Ірина Суслова. И додала, що «проблему потрібно вирішувати негайно, а це можливо зробити, встановивши систему «Біотал» у віддалених районах, де немає централізованої каналізації. Спільними зусиллями можна добитися виділення фінансування, але для цього Новому Бугу потрібна дієва місцева влада, яка візьме ініціативу у свої руки», - заявила вона.